Merken

AMUSE
AMUSE

Amuse is een merk wat oorspronkelijk is ontstaan om muziekinstrumenten te ontwerpen en te bouwen voor de beginnende, jonge muzikant.

BARNESS & MULLINS
BARNESS & MULLINS

Website: http://www.bandm.co.uk/

In 1894, begonnen de heer Albert Mullins en de heer S. Bowley Barnes "the Jo", hun beroemde muziektijdschrift. Ze raakte gespecialiseerd in banjo's maar al snel begon het met produceren van hun eigen banjo's en het importeren van vele andere instrumenten. Barnes & Mullins is momenteel uitgegroeid tot een van de meest belangrijke leveranciers van allerlei muziekinstrumenten en accessoires en leveren aan honderden muziekwinkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

CASIO
CASIO

Website: http://www.casio.nl

Casio keyboardproducent sinds 1981. 

Dit Japanse merk heeft in de afgelopen jaren vele modellen en types op de markt gebracht. Gestart werd er met de beroemde VL-1, het kleine keyboard met ingebouwde rekenmachine. Sinds die tijd is er veel gebeurd. Via grotere 4 – en 5 octaaf keyboards, naar synthesizers, midi gitaren en digitale saxofoons.

Tegenwoordig brengt Casio de meest geavanceerde producten op de markt zoals keyboards met SD card slot en USB aansluitingen, keyboards met key lighting systeem en digitale piano’s. Keyboards van Casio vindt u in diverse prijsklassen.

Volg onze website om de nieuwste modellen te bekijken. Casio wordt de laatste jaren meer populair bij een groot publiek vanwege zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

CHERUB
CHERUB

Website: http://www.cherubtechnology.com

In 1998, begon het allemaal met twee ingenieurs. Uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende muziekinstrument accesoires fabrikanten met meer dan 200 werknemers. Cherub produceert onder andere: metronomen, tuners, metro-tuners, toongenerators en pedalen. Hun producten gaan naar meer dan 100 landen over de gehele wereld. Ze zijn dan ook voortdurend op zoek naar ideeën voor nieuwe producten voor een betaalbare prijs.

DADI
DADI

Website: http://www.gddadi.com/

Dadi is een fabrikant van allerlei instrumenten en accessoires zoals percussie instrumenten, snaren, capo's en nog veel meer. De prijs kwaliteit verhouding is erg goed. De snaren zijn van zeer goede kwaliteit en zeker geschikt voor de beginnende muzikant. Regelmatig worden er nieuwe producten ontwikkeld en inmiddels heeft EMP al heel wat van deze producten in het assortiment.

DIXON
DIXON

Dixon is een merk wat al meer dan 25 jaar drums en hardware produceert. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de betere fabrikanten en hebben inmiddels een enorm assortiment. Dixon is nog steeds groeiend en komt steeds weer met nieuwe verbeterde producten op de markt. Kwaliteit en service staat bij Dixon hoog in het vaandel. EMP is dan ook bijzonder blij dat ze de Dixon producten in hun pakket hebben.

ELIXIR
ELIXIR

Website: http://www.elixirstrings.com

Snaren hebben een beperkte levensduur. Door slijtage, corrosie, vuil en roest zal iedere snaar uiteindelijk de klank verliezen of vals worden. Aan slijtage valt weinig te doen, aan het voorkomen van vuilophopging des te meer. Elixir snaren hebben een coating rond de omwonden snaren die de toon niet beïnvloedt, maar wel het vuil geen kans geeft. Bovendien vertraagt het laagje polymeer het slijtageproces. Het resultaat is dat Elixir snaren veel langer meegaan dan welk snarenmerk dan ook.

GOMEZ
GOMEZ

Gomez is een eenvoudige lijn klassieke gitaren met een zeer goede kwaliteit / prijs verhouding. Zijn dus zeker geschikt voor de beginnende gitarist of student. De Gomez gitaren zijn leverbaar in tal van uitvoeringen en kleuren en het assortiment wordt regelmatig uitgebreid. Al met al een goede keuze voor de startende muzikant.

HAMILTON
HAMILTON

http://www.hamiltonstands.com/

Hamilton is opgericht door twee ingenieurs en gebouwd op een mix van product design en innovatie. In de beginjaren werden vele patenten toegekend , waaronder die voor opvouwbare lessenaars , snare drum en saxofoon standaarden en de symfonische muziek standaarden . In de latere jaren volgde een voortdurende innovatie, gevolgd door de introduktie van de inmiddels bekende Hamilton stands.

MAKAWAO
MAKAWAO

Makawao is een nieuw merk op Ukulele gebied. Op dit moment zijn er 2 sopraan modellen en 1 concert model. Alle met een fantastische prijs/kwaliteit verhouding. Deze Ukulele's zijn zeer geschikt voor de beginnend Ukulele speler.

MARTIN
MARTIN

Website: http://www.martinguitar.com/strings/index.html

De Firma C.F. Martin is een zeer bekende naam als maker van akoestische gitaren. Zijn gitaren worden door diversen muzikanten gebruikt, van Hank Williams tot Neil Young en tal van andere gitaristen. Ook produceert de Firma C.F. Martin een reeks gitaarsnaren van hoge kwaliteit en geschikt voor professioneel gebruik. EMP heeft een beperkt aantal Martin snaren in hun assortiment opgenomen.

 

MEINEL
MEINEL

Website: http://www.meinel-blockfloeten.de

Meinel is een kleine fabriek in Duitsland die al generaties lang blokfluiten maakt. Ze gebruiken diverse soorten hout voor hun blokfluiten en zorgen voor een zeer constante kwaliteit. Als u een Meinel blokfluit koopt kunt u er van uit gaan dat deze met zorg en precisie is gemaakt.

MEMPHIS
MEMPHIS

Memphis is een merk wat o.a. Harmonica's maakt voor de beginnende mondharmonica speler. Je kunt een keuze maken uit setjes of losse mondharmonica's, van chromatisch tot diatonisch. Zijn dus prima te gebruiken om eens te kijken of het spelen op een mondharmonica iets voor u is.

PHOENIX
PHOENIX

Phoenix is inmiddels na jaren een bekend merk geworden in de Benelux. Dit merk met zijn goede prijs/kwaliteit verhouding bestaat o.a. uit een serie western gitaren, electrische gitaren en zelfs drumsets. 

PRUDENCIO SAEZ
PRUDENCIO SAEZ

Website: http://www.guisama.com/

Begonnen als gitaarbouwer bij diverse gitaar fabriekanten is Prudencio Sáez in 1963 begonnen als zelfstandige gitaarbouwer. Sinds die tijd heeft het bekende familie bedrijf , Guisama S.L. zijn gitaren gebouwd volgens al oude traditie en vervolgens verder ontwikkeld en inspelend op de huidige markt situatie.

Guisama is een van de weinige Spaanse gitaarbouwers die een ruim assortiment gitaren bouwt van verschillende houtsoorten, kleuren en cutaway gitaren met of zonder electronica. Het assortiment bestaat uit gitaren voor starters tot gitaren van absolute top kwaliteit.

PURCELL
PURCELL

Purcell is een merk met een complete serie blaasintrumenten. Zoals trompetten, saxofoons, klarinetten en trombones.

SCARLATTI
SCARLATTI

Scarlatti is een merk wat o.a. accordeons en strijkinstrumenten maakt. Alle instrumenten worden gebouwd in China, maar gemaakt van de beste materialen. De strijkinstrumenten bestaan o.a. uit violen, cello en contrabassen.

SUZUKI
SUZUKI

Website:

https://suzukimusic-global.com

Suzuki Musical Instruments werd opgericht in 1953 met als eerste product de mondharmonica.

Door de constante productie en de ontwikkeling van mondharmonica’s, werden de Suzuki Harmonica’s de meest technisch geavanceerde harmonica’s in de wereld.

Suzuki Harmonica’s biedt een grote selectie aan instrumenten voor zowel de amateur als de wereldtop aan harmonica spelers, artiesten en studiomuzikanten.